skip to Main Content
Penne met pesto, een heerlijk gerecht voor de familie.

Penne met Pesto

Ben je een echt liefhebber van pasta? Dan moet je deze Penne met pesto geproefd hebben. Vol van smaak en ook nog eens simpel in eigen keuken te bereiden. Deze pasta zit vol waardevolle voedingstoffen dus die zorgen kun je ook aan de kant schuiven. Pak maar alle ingrediënten erbij, dan kunnen we gaan beginnen!

Ingrediënten

  • 400 gram Grand’Italia Penne 
  • 185gram grand’Italia pesto
  • 400 gram cherrytomaten
  • 300 gram kipfilet
  • 1 grote courgette
  • 1 gele paprika
  • 15g verse basilicum
  • Parmezaanse kaas geraspt (hoeveelheid naar smaak)

 

bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 11 minuten zodat deze lekker ‘al dente’ blijft.
  • Snijd de kipfilet en de gele paprika in blokjes. Snijd de courgette in plakjes. Bak deze vervolgens in een hapjespan totdat ze goudbruin zijn.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tros cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Gril de tros cherrytomaten voor ongeveer 10 minuten.
  • Meng de Penne met de Pesto. Voeg vervolgens de kip, paprika, courgette en de helft van de cherrytomaten (zonder takjes) toe. Bewaar de andere helft van de cherrytomaten voor de garnering.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met een trosje cherrytomaten, vers geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes gescheurde basilicum.

 

Dan kan ik nog 1 dingen zeggen ‘eetsmakelijk!’

Back To Top